Time for Coons

Kittens

Kittens


Kittens met stamboom worden gefokt bij catteries die zijn aangesloten bij een stamboekvoerende vereniging (zie de Maine Coon wereld). Daarvan zijn er erg veel in Nederland.

Het papiertje – de stamboom- kost niet veel. Net zoals het papiertje, tegenwoordig kaart, van het rijbewijs niet veel kost. De meeste mensen zien het nut van een rijbewijs echter wel in. Maar het nut van een stamboom?

Een verantwoorde fokker zal er alles aan doen om het ras beter te leren kennen, en ook de katten waarmee gefokt gaat worden. Zij (meestal zij) zal ook informatie verzamelen die niet graag wordt vrijgegeven: wat zijn de slechte punten van een kat? Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gezondheid en karakter. En daaruit, wil je die kat in de stamboom van je kittens hebben? De kittens die je op de wereld wilt zetten, voegen die iets toe aan het ras?
Dit zijn overwegingen die een fokker moet maken voordat een poes en een kater samen worden gezet.

De volgende stap is natuurlijk de zwangerschap van de poes. Een goede verzorging is hier belangrijk.

Dan worden de kittens geboren. En begint het socialisatieproces dat ertoe moet leiden dat het kitten een gerespecteerd gezinslid kan worden.

Wilt u weten waar u op moet letten? Kijk dan bij de Rasclub Maine Coon, bij het beroemde artikel “Koop geen Kat in de Zak“.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!