Time for Coons

Herplaatsers

Herplaatsers


Er zijn omstandigheden waarbij er een ander plekje gezocht moet worden voor een kat: de kat wordt één van de helaas vele herplaatsers. De kat was een geliefde huisgenoot, maar situaties kunnen nu eenmaal veranderen. Daardoor kan het gebeuren dat er een nieuw huisje gezocht moet worden. Dan is een vergoeding (prijs) van ~€100,- voor de extra kosten redelijk. Wellicht is een sterilisatie / castratie nodig: dit kost een extra €80,00 – €150,00 euro. En natuurlijk kunnen er bijkomende kosten zijn om een dier vanuit de ene omgeving verantwoord (denk aan besmettingsgevaar!) te introduceren in een andere omgeving. Deze extra kosten kunt u in overleg met de huidige eigenaar bespreken.

Redenen

De redenen om afstand te moeten doen van een Maine Coon huisgenoot zijn meestal hartverscheurend: ruzies, ziektes, allergiën. In het algemeen: slapeloze nachten! Als iemand bemiddelt bij de herplaatsing kan veel zorg nodig zijn voor de huidige eigenaar, die afstand moet doen. Vaak heeft die meer belangstelling nodig dan de kat. Maar ook de herplaatser heeft ondersteuning nodig om in een passend huis terecht te komen. Dergelijke omstandigheden zijn, vanuit het oogpunt van de kat verteld in hun verhalen.

Sommige katten hebben de ultieme pech gehad terecht te zijn gekomen bij een eigenaar die niet het beste met hun voor had. Ze wilden een kat / Maine Coon “omdat de kinderen erom vroegen”, “omdat vrienden er één hadden”, “omdat het een status-symbool is”. Vaak is dan niet de tijd of het geduld genomen om het dier goed op te voeden en te introduceren. Veel Maine Coons trekken zich dit niet zo aan. Soms worden de problemen, al dan niet met vermelding, doorgegeven aan de volgende eigenaar. Bij het afstand doen wordt dan wellicht ook geprobeerd het financiële ‘verlies’ te beperken. Men kan dan een hoge prijs gaan vragen.
Sommige eigenaren hebben de ultieme pech dat ze niet alleen afstand moeten doen van hun geliefde dier, maar ook anderszins in problemen zijn gekomen, waarbij elke euro telt.

Bemiddeling

Veel kattenverenigingen bemiddelen voor herplaatsers. Ook zijn er veel sites die bemiddelen voor herplaatsers en voor kittens. De Rasclub Maine Coon (RMC) bemiddelt ook bij herplaatsing. Hierbij staat het belang van de kat voorop. Verder is er natuurlijk ook Marktplaats en andere dergelijke sites. Hou goed voor ogen wat u wilt en wat u niet wilt. Kijk goed rond in het oude huis, vraag de vroegere eigenaars naar het hoe & waarom – en ga zonder kat naar huis. Slaap er een paar nachtjes over, en neem dan uw beslissing!Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 8 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!