Time for Coons

Waar kan ik er een halen?

Waar kan ik er een halen?


Wettelijk gezien staat een huisdier bij aanschaf gelijk aan bijvoorbeeld een koelkast, of een fiets. Deze voorwerpen zijn vaak gemakkelijk als zodanig te herkennen. Maar er zijn veel katten die er wellicht voor het ongetrainde oog uitzien als een Maine Coon, maar het niet zijn.  Als stelregel:
Een kat is een Maine Coon als de kat een stamboom heeft waaruit blijkt dat de kat een Maine Coon is.

Denk niet dat een stamboom de prijs hoog maakt: een stamboom-papiertje kost een fokker minder dan €20,00. Maar om een stamboom te kunnen aanvragen moet aan voorwaarden worden voldaan die enige garantie geven dat het dier verantwoord op de wereld gezet is, en verantwoord begeleid is tijdens de eerste maanden. Sommige verkopers doen dit door alle bochten kort te nemen, en zo de kosten (voor hunzelf) laag te houden. Verantwoordelijke fokkers doen dit op een manier waardoor ze in een kitten van 3 maanden €500,00 of meer hebben geïnvesteerd. En dit laat alle tijd en liefde die zij erin stoppen nog buiten beschouwing!

De eerste beslissing die u moet nemen: ga ik voor een kitten, of ga ik voor een volwassen kat?  Aan beiden is een prijskaartje verbonden. Een redelijke prijs voor een kitten is €600,00 – €1000,00; een redelijke prijs voor een herplaatser is ~€100,00 – €200,00.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Waar kan ik er een halen?

 

Even een teken van leven


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 8 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!