Time for Coons

Typisch … of “gewoon”?

Typisch … of “gewoon”?


Nelleke op de Coul, in samenwerking met Nidoba Stirling (geboren december 2006)
juni 2007


Is dat nou een Coon-trekje in het algemeen, of ligt het volgende verschijnsel besloten in Stirling’s persoonlijkheid?
Hij is nl. nògal onhandig in het manoeuvreren binnenshuis (en dat mag je rustig een understatement noemen …). Het prototype van de spreekwoordelijke olifant in de porcelijnkast. Wel spreekwoordelijk, want het is bij ons verre van een porcelijnkast. Integendeel. Normaal gesproken kan een blind paard hier hoegenaamd geen schade aanrichten. Stirling wèl hoor. Kun je best wel aan hem overlaten.

Voorbeeld:
Lopend over de tafel, zo kuierend, wandelend, weet je wel, stapt íe, eenmaal in je buurt aanbeland, met een gerust hart midden in een volle asbak. Ook, zelfs meer gebruikelijk: gaat met één van die grote plakkers van ‘m op de rand van datzelfde (overvolle) asbakje staan, waardoor dus de inhoud er in één keer uitgekatapulteerd wordt.

Om even bij die asbak te blijven, eveneens gebruikelijk: komt lekker gezellie, terwijl je aan het schrijven of lezen bent (en aan het roken …), bij je zitten snorren en kijken hoe één en ander in z’n werk gaat (leergierig kitten). Dan breekt onherroepelijk het moment aan dat je je peuk moet aftikken. Ìn de asbak. Weg asbak. Wáár asbak? Onder billebips van Stirling is asbak verstopt. Zit dat lekker? Dacht het niet, maar blijkbaar wel.

Vervolgens. Breekt ander moment aan. Moment dat je iets moet gaan pakken, dat niet onmiddellijk binnen handbereik ligt. Kan gebeuren. Nog tijdens het stoel naar achter schuiven, verrijst Stir’s kont uit de asbak (wie is nou eigenlijk de viespeuk precies? HIJ of IK, of allebei …? Of vormen we een perfect span …?) Goed. Kont uit de asbak en omdraaien om te kijken waar ik naar toe ga en wat ik daar ga doen (leergierig kitten). Niks mis mee, maar douwt al omdraaiende, en passant, wel met die askont van ‘m mijn glas bier om. Of, mogelijkheid nr.2: zwiept met staart het halflege fluitje (of flesje) omver. Dat laatste dan in één beweging met de schrijfspullen waar ik mee bezig ben. Alles van de tafel, behalve het papier. Het papier blijft op z’n plaats, aangezien het bier het papier sneller heeft bereikt dan het papier kans ziet van de tafel te schuiven.

Waarschijnlijk is deze vrucht d.m.v. de één of andere bewaarengel op mijn weg gezonden, want als dit zo doorgaat, ga ik me genoodzaakt zien al mijn verderfelijke gewoontes eraan te geven. Roken, drinken. Gokken (lees: kaarten. Ik poker tegenwoordig. Al worden we oud: we houden de trends haarscherp in de gaten …) Stirling werpt zich onveranderlijk op als de “dealer”. Hoef waarschijnlijk niet meer te beschrijven (als je over enig voorstellingsvermogen beschikt) hoe dat verloopt. Dammen, schaken, ganzeborden (mens erger je niet zal ongetwijfeld z’n specialiteit zijn, maar dat is totdusver nog niet uitgeprobeerd. Het SPEL, bedoel ik). HIJ wil meedoen – en altijd ongevraagd en onuitgenodigd en altijd op ZIJN manier, volgens ZIJN spelregels en het ergste … HIJ WINT ALTIJD!!!!

Oh, ja. Nog zoiets (je ken altijd “wegklikken”, hoor!) Ik ben zuuuuunig. Had ik al eens verteld, geloof ik. Zoniet weet je dat bij deze. Dus draai ik ook shaggies van “motte” shag. De overgebleven kruimels zijn dat (voor de rookleek). Dat kan ik in ‘t vervolg maar beter op de w.c. gaan doen. Zodra ik dat voor elkaar tracht te krijgen (probeer maar eens, valt tegen), ga ik uitvoerig en uitgebreid “kopjes” krijgen (ik zet kopjes maar tussen aanhalingstekens, om verwarring te voorkomen met door staart of poot gelanceerd serviesgoed), tegen een in wankel evenwicht gehouden vloeitje met poeiertabak. Kan het denk ik beter gewoon in zakjes opsparen en tussen het wintergoed leggen. Tegen de motten. Want die krijgt ie nou es nooit te pakken!!!
Ga nu puin ruimen. Mag tíe mee. Helpen. Met z’n plumeau. Doet dat ding ook eens wat opbouwends, voor de verandering.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 13 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!