Time for Coons

Stirling moet wat kwijt

Stirling moet wat kwijt


Nelleke op de Coul, in samenwerking met Nidoba Stirling (geboren december 2006)
augustus 2007


Ik, Stirling, moet ff wat kwijt …

Ik heb vandaag een nieuw tuigje gekregen. Hartstikke gaaf, eh … chill joh! Een beetje een schutkleur, maar dan zonder dat je voor schut staat, een beetje zoiets als een berk. Je ziet nìet dat ik ‘m om heb. De ouwe is opgegeten door onze logé-hond, een jong (net als ik) allesverslindend en verwoestend kalf, met een boxer als pa en een Mechelse als ma. Gelukkig ben ik nu ff niet meer de enige LEO hier. Het is de hond van een dochter van mijn blikopeners. Niet dat ik ze ooit een blik heb zien opentrekken, hoor. Ja, of je moet die lullige blikjes tomatenpuree meerekenen, maar die zijn voor HUN. Nee, ik moet zonodig GEZOND(!) … “Voor mijn eigen BESTWIL” … want ik ben nog in de groei bla blabla, etc, enz. Je kent dat wel. Het enige dat ik op blikgebied kan krijgen, is een boze blik. Of twee. Of een hele boel! Als ze vindt dat ik ondeugend ben, mijn blikdichtlaatster. (Oh, wacht, ze zegt wat … Wat? Ja hoor, quasi-bliko, je hebt helemaal gelijk, ik mocht laatst inderdaad een sardientje uit de olijfolie, heerlijk. En hou je er nou verder ff buiten, wil je? IK zit er nou achter, straks mag jij weer.) Sorry voor de interruptie. Die boze blikken ja, daar waren we gebleven (vervelend mens). Op dit moment werpen ze me die bij massa’s toe, want ik kan enorm goed opschieten met Sal (zo heet de logeerhond). Ik zou hem zo willen ruilen voor één van die dooie dienders die hier rondlopen! Met hem kan je tenminste lachen. We hebben het samen zo leuk, dat ze nu besloten hebben om ons niet langer dan hooguit 10 minuten samen in de kamer toe te laten, daarna moeten we bij toerbeurt de kamer een poos verlaten, tot ze weer bijgekomen zijn. Anders worden ze gek van ons, zeggen ze. Nóg gekker..?

Aaach neeeeeee, hè? Ze stopt weer een vierkantje in zo’n sleufje van zo’n geval, dat hier met zo’n stekkertje aan vast zit. Ik weet zolangzamerhand wat dat gaat betekenen … Dát gaat betekenen dat ze weer eens een stuk van mijn privéleven aan de openbaarheid gaat prijsgeven. Stel je voor dat ik dat bij haar ook zou doen. Zou ze het leuk vinden? Zo van: “Aach, kijk ze nou toch schattig slapen – met d’r mond zo lief open hangend, terwijl er een koddig straaltje uit d’r mondhoek loopt. Lieeeef, hè..?” Of: “Wat énig zoals ze daar in die stoel hangt te hangen, als een snoezige, vergeten uit te wringen, natte, teveel gebruikte, kortom een om te zoenen natte dweil!” Of: “Wat een plááátje, die twee schatten van quasi-bliko’s daar zo knusjes saampjes op de bank; wat aandoeoeoeoenlijk …” Pff, ik zou het jullie niet eens áán willen doen. Zelfs al vónd ze het niet erg (wat ik betwijfel). Niet dat mij wat gevraagd wordt, hoor.

Toevallig pakte het met mijn nieuwe tuigje goed uit. Toevallig. Dankzij die andere rare piepersnijer. Als het aan HAAR gelegen had, had ik nu rondgemarcheerd in een tuig, bezet met strass-steentjes. HIJ vond gelukkig dat: a: Ik geen homo ben; b: Dat de glitters de prijs van het tuigje overdreven hoog opdreven; en c: Dat, als zij dan zonodig blinkers op mijn tuigje wilde, ze maar een stel van die dozijnen oorbellen van d’r, met secondelijm er op moest plakken.
Ze hep d’r zat. Nou heeft ze weer een stel katten in d’r oren hangen. Maar dat doet ze toch niet, weten we beiden. Die ekster … spiegeltjes en kraaltjes.
Nou, tot gauw en sterkte bij het aanschouwen van die wrochtsels die ze van mij uit d’r camera geperst heeft.
Gaan ongetwijfeld (als het haar lukt tenminste) dit weekend nog komen. Enne … jullie weten het hè? IK heb er niet om gevraagd. Vind het zelfs ronduit genant.

Kopje, Stir.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 13 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!