Time for Coons

Joeka

Joeka


Nelleke op de Coul, in samenwerking met Nidoba Stirling (geboren december 2006)
maart 2007


Vandaag hield hij mij van m’n werk. Ja, behalve raaskallen en een stuk in de ruimte zwetsen WERK ik ook nog als mij daartoe de kans geboden wordt. Desondanks ben ik er toch nog in geslaagd om tussen de bedrijven door een gestileerd katje te boetseren. Hopelijk volgen er nog een aantal, want het plan ligt er (geïnspireerd door de vitrine van Paulette van het D.O.T.) om met behulp van een siliconenmal, gipsafgietsels van te maken en die vervolgens te beschilderen met acrylverf. Voor het goede doel. Jouw doel, mijn doel, any goed doel whatsoever. Helaas mogelijkheden te over … Stirling heeft al net zoveel respect voor mijn beleefde en vriendelijke verzoeken om enige coulance met mijn in goede bedoelingen gedrenkte hart, als paarden dat hebben. Nada, dus. Niënte, niks, rien, nothing (van hem kan ik het trouwens wel hebben, want er staat wél een enorme aanhankelijkheid tegenover.)

Zat vanmorgen boven in de, met pot en draaitafel meegerekend, ongeveer (er zit geen plusminusteken op deze computer, althans: niet voor mij waarneembaar) 4 meter hoge Yucca (? Youcka ??, nou ja Joeka, je weet wat ik bedoel.) Zat íe dus. In de top. Roepen, paaien, flemen. Niks. Zag waarschijnlijk Witkop en consorten buiten, en waaiende en zwiepende takken (en wapperend wasgoed -mooie alliteratie, trouwens- dat gisteren al binnen gehaald had moeten worden.)

Op een stoel staand kon ik er niet bij. Dat ding ken je toch, zo’n Joekka? Hoog en ook nog eens breeduit voortwoekerend met die prikbladeren. Stoel weer weg. Tussen haakjes heeft zo’n ding niet een gewone, normale banale, hollandse volksnaam? Wordt dan hoog tijd! JOEKA!? Ficus vind ik al gek genoeg.

Enfin, als Stirling midden in een kaaps viooltje was gaan zitten, had IK noch DIT, noch DAT probleem gehad. Maar nee. Hij moest boven in die stomme Joeka gaan zitten heen en weer wiegen. Geinig hé? Nou achteraf dan misschien. Ik vond het best eng. Dat geval heeft best scherpe bladeren en daar komt nog eens bij dat het vanuit de toppen van de Joeka slechts een kattesprong is (niks nieuwe spelling, me r…..) naar mijn verzameling “antieke” gemberpotjes! Je had dat gezicht van ‘m moeten zien! Zag dat ik machteloos was. Heb daar nog even op die stoel vruchteloos naar hem staan blazen, weet je wel: zoals kattemoeders doen om hun kittens wat te leren! Dacht schijnbaar: “Ik zit hier lekker, hoog en droog.” Omdat IK dacht dat HIJ dat dacht, dacht IK: “hoog zeker … maar aan dat droog kunnen we wat doen, vriendje!” Omdat het prachtig weer is en wij een lang, zeer lang, veels te lang oppasweekend-voor-kleinkinderen voor de boeg hebben, had ik voor Amélie maar vast het oude waterpistool van Cees jr. van de zolder gehaald. Voel je ‘nem aankomen? Nou, HIJ dus niet! Zie je me staan met m’n pistool in de aanslag? IK, vredesactivist avant la lettre! Die alles wat met schieten te maken heeft verafschuwd! Tot klootschieten en zelfs opschieten an toe notabene. Maar nu ik eenmaal A had gezegd …… Geeerooonimooooo! Dus heb ik hem gewoon met het waterpistooltje uit de joekaboom geschoten! Voltreffer! Niet zo moeilijk als het slachtoffer rondwandelt met twee Bullseyes op de flanken … dom machootje! Vals hé? Hij begreep er geen sikkepit van, maar wist niet hoe gauw hij af moest dalen. Hoogstwaarschijnlijk heeft ‘ie dit kunstje al vaker uitgehaald, in onze afwezigheid, want hij weet feilloos de weg terug door al dat joekastruweel.

Wat hij volgens mij niet weet is dat dat water van mij c.q. mijn pistooltje afkomstig was, want toen ik, nog enigszins beduusd van mijn eigen bedrevenheid in de krijgskunst, neerzeeg in, nog steeds diezelfde, nutteloos gebleken, stoel, kwam ie doodleuk weer naar me toe met Marie-Antoinette d’r hoofd in z’n bek. Je weet wel: Marie-Antoinette. Die kop van die nep-Barbie met dat ragebollekapsel. Vernoemd naar haar illustere voorgangster, gemalin van Louis de zusenzoveelste die een soortgelijk lot beschoren was. Apropos, ik zoek voor Stirlings Marie-Antoinette ook nog een Lodewijk de zoveelste, om het stel compleet te krijgen. Misschien kan ik een advertentie plaatsen op Marktplaats.nl. Gevraagd, voor mijn kitten met merkwaardige voorliefdes (joeka’s, hoofden etc.): een veel gebruikt, liefst in erbarmelijke staat verkerend hoofd van een “nep – KEN” (de eeuwige vrijer van Barbie is dat. Voor het geval je niet van Barbie’s liefdesleven op de hoogte mocht zijn). Liefst met poederpruik. Maar dan zonder poeder, want dat stuift en is niet gezond. Wie o wie kan mij helpen. Reacties graag voorzien van (recente) foto.
Is dat een goed plan of niet?

Ach,laat ik in ‘s hemelsnaam maar even ophouden, want:
a. Stirling probeert aan een stuk door mijn teksten te manipuleren.
b. Als ik eenmaal op dreef gekomen ben, ben ik niet meer van dat toetsenbord weg te branden (waterpistooltje?)
c. Melig, meliger, meligst. 3 fasen. Nr. 1 is al erg genoeg. Stoppen nu het nog kan.
d. De hele afwas van de boerenkool staat er nog en Cees sr. komt over een half uur thuis!Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 24 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!