Time for Coons

Schimmel

Schimmel


De nachtmerrie voor ieder huishouden met katten: Schimmel!

Wilt u weten wat schimmel is? Hoe het opgespoord kan worden, wat de gevaren zijn? Hiernaast treft u links aan naar informatie elders waar dit uitgebreid wordt verteld.

Wat vindt u hier wel: U vindt hier de tips uit een (één) recente studie omtrent het schimmel-vrij maken van huis en haard! Het is een betrouwbare studie. Maar wellicht zijn er huishoudens die een andere aanpak vereisen. En er kunnen infectiebronnen zijn die op een andere manier verwijderd moeten worden. Volgens de studie zouden onderstaande aanwijzingen meestal afdoende moeten zijn.

Let op:

  • Controleer de schimmelstatus van uw katten en huis voordat u alles schimmel-vrij verklaart!
  • Doe iedereen een plezier
    als u uw katten en/of uw huis verdenkt van schimmel:

    • ga niet naar kattenshows.
    • waarschuw uw vrienden, zeker met katten en/of kinderen, als ze op bezoek willen komen.
  • Schimmel hebben is geen schande – schimmel verder verspreiden wel!

Belangrijkste aanwijzingen

De WinnFelineFoundation ondersteunt onderzoek naar kat-gerelateerde zaken. Zo ook een studie naar hoe het huis schimmel-vrij te maken. Een overzicht van de resultaten:

We geven hier een overzicht van de resultaten. De vertaling is naar beste weten, maar Coontime.nl is niet verantwoordelijk voor fouten in de vertaling, en zeker niet voor fouten in het oorspronkelijke artikel!

Let wel: dit is een vertaling van de kern-bevindingen van de studie gemaakt via de WinnFelineFoundation.

Het is niet moeilijk, en ook niet onmogelijk om oppervlaktes en huizen sporen-vrij te maken. De belangrijkste bevindingen:

1. Als een oppervlakte gewassen kan worden, kan het sporenvrij gemaakt worden.

2. Verwijder eerst zichtbare rotzooi en kattenharen.

3. Wasgoed kan sporenvrij worden gemaakt in twee wasbeurten. Het is wel belangrijk om te wassen totdat er geen kattenharen meer zichtbaar zijn. Koud water zonder bleek is voldoende. Ook is het belangrijk om de langste wascyclus te gebruiken en niet de wastrommel vol te proppen! Beweging (spoelen) is erg belangrijk om kattenharen te verwijderen.

4. Tapijt kan sporenvrij worden gemaakt door twee keer een “beater brush carpet scrubber” (letterlijk: tapijtreiniger die boent en klopt) te gebruiken met gewoon wasmiddel.  Ook een stoomreiniger werkt goed. Als chemische middelen noodzakelijk zijn, gebruik dan eerst tien minuten een antischimmel shampoo (miconazole/chlorhexidine of ketoconazole) en daarna een gewone wasroutine. Als alternatief kan een versnelde waterstof-peroxide tapijtreiniger worden gebruikt.

5. Normale schoonmaak (haren weghalen, schoonmaken met wasmiddel totdat een oppervlakte schoon is, en incidenteel gebruik van een desinfecterend middel) kan een huis sporenvrij maken wanneer een kat met schimmel aanwezig is, of aanwezig is geweest.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 9 september 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!