Time for Coons

Achtergronden van het ras

Achtergronden van het ras


Natuurlijk komt de Maine Coon uit de bossen en platteland van de staat Maine, in het noord-oosten van de Verenigde Staten. In ieder geval de oorspronkelijke katten, die het ras hebben gevormd.  Nietwaar?

Een van de oorspronkelijke katten die later de Maine Coon werden.In deze sectie kijken we waar de Maine Coon oorspronkelijk vandaan komt, en wat dat betekent voor de huidige Maine Coon.

Achtergrond

Over de achtergrond van de katten die voor, zeg, 1950 in de staat Maine leefden is weinig bekend. Meestal betreft het verhalen, legenden, mythen. In de sectie “De geschiedenis van de Maine Coon” wordt dit uitgebreider belicht. Voor zover mogelijk zelfs aan de hand van oorspronkelijk materiaal. Daar kunt u meer vinden over de oorspronkelijke katten.

Verenigingen

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden kattenliefhebbers enthousiast over de Maine Coon. Toen begon het streven om deze katten als apart ras te zien, en als ras erkend te krijgen. In de vijftiger jaren werd de “Central Maine Cat Club” opgericht, die shows organiseerde voor Maine katten, waaronder de coon katten. Dit hield de Maine Coon overeind tot in de zestiger jaren. Toen raakten meer en meer mensen geïnteresseerd in deze katten. Hierdoor zijn de oorspronkelijke katten bewaard gebleven, om het ras Maine Coon te vormen. In 1968 werd door zes fokkers de “Maine Coon Breeders and Fanciers Association” (MCBFA). Hun doelstelling was: “het in stand houden en beschermen van het ras”. Dat betekende dat toen een stamboek (meerdere zelfs) voor de Maine Coon kon worden gestart.

Erkenning

De kattenverenigingen “Canadian Cat Association” en de “American Cat Association” erkenden de Maine Coon als ras in 1967. In 1976 erkende ook de Cat Fanciers Association (CFA) de Maine Coon.Pagina terug Vorige pagina

Over deze site


Achtergronden van het ras

 

Even een teken van leven


Copyright © 2019 coontime.nl
Disclaimer

Laatste check: 6 augustus 2016


Bedankt voor uw interesse in onze artikelen. Houd coontime.nl in de gaten voor nieuw materiaal!